Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması

Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Troia Festivali, kentimizin ulusal/uluslararası alanda bilinirliğini arttıran ve kent kültürüne katkıda bulunan bir değerdir. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarken “Troia” ve “Barış” olgularıyla uzun yıllardır kültürel katkısını sürdüren festivalin temalarına “Cumhuriyet” başlığı da eklenmiştir.

Uluslararası Troia Festivali etkinliklerini duyurmak amacı ile afiş seçilmesi, yarışmaya katılan tasarımlar arasından sergilenmeye değer bulunan afişlerin festival kapsamında sergilenmesi amacı ile yine uzun yıllardır Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması düzenlenmektedir.

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü ve Çanakkale Tübingen Troia Vakfı işbirliği ile düzenlenen Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması için başvurular başlamıştır. Yarışma uluslararası alanda 18 yaşını doldurmuş tüm tasarımcılara açık olup, son başvuru tarihi 26 Mayıs 2023'tür.